Bredbånd og internetHvilken internet forbindelse skal jeg vælge?

Er du på markedet efter en ny bredbånds-løsning, men må se dig fortabt i en verden af fagudtryk og misvisende reviews, så er du kommet til den rigtige guide. Vi vil dele vores erfaringer med dig, og forhåbentligt guide dig hen imod den løsning som passer dig bedst. Jeg vil ikke gennemgå de forskellige udbydere, men snarere forklare, hvilke typer bredbånd du kan vælge, og hvad du som forbruger være opmærksom på.

Fiber internet

Fibernet er det hurtigste i øjeblikket, her får man virkelig gang i sin internetforbindelse, men ligesom med 4G mobil bredbånd er fibernet en forholdsvis ny teknologi, som langt fra har samme dækning som det ældre kobbernetværk. Bor man i et område som dækkes af fibernet, er dette langt at foretrække i forhold til andre teknologier.

Kobber internet

Det størst og mest udbredte netværk i Danmark, med dækning over hele landet – dette betyder at alle danskere dermed er garanteret en fornuftig internetforbindelse. Problematikken opstår dog ved, at det også er den langsomste internet opkobling der findes. Det skal dog ses relativt i forhold til de allerede temmelig høje bredbånds hastigheder i Danmark. Kobbernetværket er det mest gængse derude, og alle kan komme på det.

4G mobilt bredbånd

Den senest bredbånds teknologi er det såkaldte 4G, som er en luftbaseret model. Indtil nu fandtes 3G, men det er dog primært møntet på mobilkunder. 4G er så skridtet op, og der loves høje hastigheder, konstant adgang – og bare generelt guld og grønne skove. Per definition er 4G et super skridt fremad mod en mobil verden og mobile arbejdspladser. Men du skal være klar over, at medmindre du bor i storbyområder, og medmindre du ikke har behov for at komme på nettet med samme hastighed, når du bevæger dig rundt i landet, så kan der være store problemer med dækningen. Landet er dækket af 3G master, og såfremt du ikke kan tilkobles en 4G maste med dertilhørende høje hastigheder, så kan du stadig bruge din opkobling med 3G.

Vær derfor opmærksom på den dækning du tilbydes samt hvordan det enkelte selskab dækker i netop dit område – du kan læse meget mere om de enkelte selskabers dækning på deres hjemmesider via knapperne i prissammenligningen øverst på siden.